Skoleuddannelse

Den nok vigtigste del af vores støtte til Maasaierne i Engaresero er de sidste ti år gået til støtte af uddannelse.

Vi tror på, at det er den bedste måde at støtte Maasaierne i Engaresero for uden uddannelse ingen fremtid. Pr. november 2022 støtter foreningen og vores medlemmer i alt 31 børn fra Engaresero.

Der er officielt skolepligt i Tanzania. Alle børn skal gå i Primary school fra Standard 1 til Standard 7, og efterhånden bliver de fleste Maasaibørn da også sendt i skole. Se mere om skolesystemet i Tanzania  HER

Vi har gennem årerne især støttet piger, der efter gammel Maasaitradition ikke skulle gå i skole, og da slet ikke gå i Secondary School.

En pige giftes bort til en anden familie, og flytter således til hendes mand´s familie og boma. Tidligere foregik det normalt i 12-13-årsalderen for pigen, og som en del af giftermålet modtager faderen til pigen et passende antal køer.

Dette er heldigvis langsomt ved at ændre sig, men hvis en familie skal vælge, om man har råd til at give et barn en uddannelse, så bliver det altid drengen, der får lov at gå i skole..

I foreningen har vi støttet børn enten ved at lave skolesponsorater hvor et eller flere medlemmer støtter et barn – læs mere om skolesponsorater HER  –  eller ved at foreningen for egne midler har støttet børnene.

Vi har gennem årene støttet børn i:

  • Kindergarten / Pre-Primary School –  Børnehaveklasse
  • Primary School (Standard 1 – Standard 7) Folkeskolen
  • Scondary School – Ordinary Level (Form 1 – Form4)  “Mellemskolen”
  • Secondary School – Advanced Level (Form 5 – Form 6) Gymnasium
  • College – Mellem Lang Udd. (Lærer, Sygeplejerske Mm)
  • Universitet – Bachelor Uddannelse

Tilbage til forsiden