”Once in a lifetime” – en oplevelse udover det sædvanlige!

Det er lykkedes at planlægge en medlemstur i januar/februar 2025, der bliver mindst lige så oplevelsesrig som vores medlemstur i 2020 var. Vi har jo gjort os nogle erfaringer, og kan derfor i år tilbyde en lidt anderledes og nok også lidt bedre tur end vores succes fra 2020.

Det vil blive en unik oplevelse, der både vil give det bedste af al safari, som Afrika kan byde på, afslapning på luksushotel på Zanzibar (Bounty-Land) samt et personligt og enestående besøg hos Maasaierne ved Lake Natron. Under besøget hos Maasaierne vil deres liv og vores forenings aktiviteter være i højsædet.

Turen gennemføres med Bo Kristiansen som Dansk Rejseleder på hele turen. Bo har planlagt turen på baggrund af sine mange år i Tanzania, og en sådan tur fås ikke på markedet. Man kan meget let få en billigere tur med diverse selskaber, der arrangerer rejser til Tanzania.

Man skal derfor ikke tage imod dette tilbud, hvis man ønsker en billig rejse til Tanzania – her er der ikke sparet på noget, da man kommer de helt rigtige steder, hvilket også sikrer de rigtige og bedste oplevelser.

Safaridelen og alle bookinger i Tanzania er lavet gennem Tanzanias største safariselskab Leopard Tours, som de sidste mange år er kåret til Tanzanias bedste safariselskab. Selskabet yder høj service og top kvalitet, men de er ikke markedets billigste. Det betyder bl.a., at skulle man midt på safarituren få problemer med en bil, bliver der straks sendt en ny, noget som mindre selskaber selvfølgelig ikke kan tilbyde.

Turen i hovedtræk:

Som turen i 2020 består turen i år af fire elementer.

Besøg på MS TCDC – – uddannelsescentret hvor Bo Kristiansen var chef og sammen med sin kone Alice boede fra 1994-1998. Her vil der være inkluderet en rundvisning på TCDC, en tur til den nærmeste landsby, samt et besøg på Young Boys Academy, Tanzania (Dansk Fodboldakademi). Endvidere vil der blive mulighed for at bestille en sightseeing til Arusha – en af de største byer i Tanzania.

Luksus Safari – Tarangire National Park og Ngorongoro Crater. Tarangire er den nationalpark i Afrika hvor koncentrationen af elefanter pr. kvadratkilometer er størst. Ngorongoro Carter behøver sikkert ingen præsentation, det er en af verdens bedste nationalparker, hvor stort set alle de vilde dyrearter i Afrika lever. Parken ligge på kraterbunden i den uddøde vulkan ca. 600 meter under kraterkanten – selve “hullet” er ca. 260 km2.

Besøg hos maasaierne ved Lake Natron, her vil der være både kulturoplevelser og naturoplevelser udover det almindelige. Vi kører gennem Rift Valley for at nå frem til Lake Natron, hvor vi skal besøge Elias Ndurway og hans familie samt se på mange af de aktiviteter som Lake Natron Maasai Support støtter i Tanzania.

Zanzibar – ”Bounty-land” vil mange kalde det, hvor vi skal vi bo lige ud til Det Indiske Ocean. Her kan man ved bestilling komme på både en dagstur til Stone Town, den gamle Swahili by, der var hovedstad i det gamle Oman rige og udskibningshavn for slaver, en Krydderitur rundt på øen, mange af de krydderier vi kender gror alle på Zanzibar smat der vil blive mulighed for at leje båd og komme ud til revet for at dykke (snorkling).


Det detaljerede program kan fås som PDF fil ved kontant til Bo Kristiansen på mail (bk@lnmsupport.dk) I programmet er de forskellige overnatningssteder lavet til links, klik på navnet i den højre kolonne og hotellernes hjemmeside åbner på Internettet.

Flyrejsen fra Danmark til Tanzania

Flybilletterne bliver købt gennem KLM som en gruppebillet med afrejse fra enten København (Kastrup) eller Billund alt efter hvilken lufthavn, der passer bedst.

Afrejse regner vi med bliver den 30. januar 2025 og vi regner med at lande i Danmark igen den 14. februar 2025.

Pris for hele herligheden – 16 dage

Selve prisen er desværre ikke 100% fast endnu, den er baseret på dagens dollarkurs, samt de tilbud jeg har modtaget fra Tanzania samt fra KLM.

Alle priser i relation til rejse til Tanzania er baseret på US $ priser, så en pludselig ændring på dollarkursen, inden vi har betalt for turen, vil påvirke prisen. Prisen er også baseret på, at vi bliver min. 18 personer – i 2020 var vi 29 personer.

Prisen er i år lidt dyrere end i 2020, hvilket udover generelle prisstigninger specielt skyldes dyrere flybilletter, samt at der er blevet en ekstra afslapningsdag på TCDC.

Prisen for en person i delt dobbeltværelse er ca. DKK 27.000

Prisen for en person i enkeltværelse er ca. DKK 29.500

Prisen inkluderer:

 • Dansk Rejseleder på hele turen (Bo Kristiansen)
 • Løbende praktiske oplysninger om rejsen inkl.: Hvordan man skal forholde sig til f.eks.: Malaria profylakse, Vaccinationer, Pakkeliste for turen, Hjælp til Visa ansøgning m.m.
 • Fly:  Danmark – Tanzania – Danmark samt Indenrigsfly Tanzania til og fra Zanzibar
 • Al transport i Tanzania inkl. Safari game drives 
 • Alle afhentninger i lufthavnen og transfer til og fra hotellerne
 • Hoteller og Lodges som fremgår af program
 • Alle måltider bortset fra de der nævnes nedenfor
 • Vand i safaribilerne på safaridelen
 • Alle afgifter til National Parker
 • Drikkepenge til Guides, hoteller og Lodges
 • Kuffertmærker

Prisen som den fremgår inkluderer ikke:

 • Drikkevarer udover ovennævnte.
 • Frokost, når vi er på Zanzibar 
 • Rejseforsikring, der skal købes via egen forsikring (det gule og det blå sygesikringskort dækker ikke).
 • Afbestillingsforsikring, der skal købes via egen forsikring senest ved betaling af rejsens 1. rate (endelig booking).
 • Transport til og fra Dansk lufthavn
 • Visa til Tanzania – kan bestilles på nettet med vores hjælp https://eservices.immigration.go.tz/visa/  Ved ankomst uden visa skal man søge visa i lufthavnen, som er en meget langsom proces, hvorfor I skal søge inden afrejse – kan tidligst bestilles ca. 1 måned før afrejse.
 • Malaria profylakse og evt. vaccinationer.
 • De fire tilvalgsture: Arusha Bytur, Krydderi Tur (Spice), Stone Town tur samt Sejltur med snorkling på Zanzibar er ikke inkluderet – pris og tilmelding vil følge senere.

Generelt om priserne kan siges, at de stort set dækker alt ekskl. drikkevarer, da man ikke bruger mange lommepenge i Tanzania. Der er ikke meget af værdi man kan købe, så normalt vil den største post være penge til drikkevarer. Her kan jeg oplyse, at en god øl på 0,5 liter på restaurant koster mellem 10 og 25 kr alt efter, hvor man køber den.

Tilmelding

Maksimum antal deltagere for denne tur er som sidste tur 30 personer.

Tilmelding er nu åben for alle medlemmer af Lake Natron Maasai Support, denne gang vil tilmeldingen ske efter først til mølle-princippet. I bedes venligst indbetale et depositum på DKK 5.000 pr person til foreningen ved tilmelding. Beløbet indsættes på Lake Natron Maasai Supports bankkonto for Medlemsrejse i Nordea:

Reg.nr. 2510 Konto 4397733276

Når jeres beløb er modtaget på Foreningens konto er jeres tilmelding registreret.

Bindende tilmelding samt 1. rate forventes i august/september 2024.

Giver ovennævnte anledning til spørgsmål, så kontakt endelig Bo Kristiansen enten via mail (bk@lnmsupport.dk) eller på telefon 22604617.

Venlig hilsen

Lake Natron Maasai Support