Engelskundervisning Engaresero, Lake Natron

I forbindelse med, at vi har sponseret nogle børn til en videregående uddannelse på Secondary School, er vi blevet opmærksomme på, at børnene, der har gået på den lokale Primary skole (folkeskole) i Engaresero, har noget af en udfordring med det engelske sprog, når de skal videre i systemet.

Før børnene kommer i skole taler de kun maasai, som er mange af forældrenes eneste sprog. Når de begynder i skolen – Primary School -, bliver de undervist på Swahili og har kun engelsk som et fag. Består de efter 7 år og har mulighed for at læse videre på en Secondary School, foregår al undervisning på engelsk.

Vi har i den forbindelse besluttet, at nogle af de bedst egnede børn, får muligheden for at blive flyttet til en engelsksproget privatskole, så de er bedre rustet, når de skal videre til Secondary School.

Vi udvalgte 2 børn – Monica og Daudi og fandt en god intermediate school, som det hedder, Mwalimu Anna English Medium Pre & Primary School, i Mtu Wa Mbu ca. 120 km fra Engaresero. Man kan ikke ”bare” melde børn ind i en sådan skole. Nej der skal laves ansøgninger og børnene skal til en test. På trods af deres gode begavelse, klarede de ikke testen i engelsk svarende til deres klassetrin, så vi, forældrene og skolen blev enige om, at for at børnene ikke skulle lide for store nederlag, skulle de 2 klassetrin tilbage.

En god beslutning, for efter det første år lå Daudi nr. 1 og Monica også i den bedste halvdel af deres klassetrin. Daudi og Monica har nu afsluttet skolen med bravur, og er klar til Secondary School

Efter det første år med Daudi og Monica er der flyttet tre skolebørn mere fra Engaresero til Mwalimu Anna English Medium Pre & Primary School.

Projekt Engelsk Undervisning i Engaresero

I et forsøg på at gøre skiftet fra f.eks. primary school til secondary school  lettere, besluttede vi i foreningen, at starte engelskundervisning efter skoletid med udvalgte børn. Dette også for at begrænse, at børn der kommer videre i skolesystemet, bliver rykket flere klasser tilbage.

I skrivende stund har projekt engelskundervisning i Engaresero været i gang i 5 år. Der bliver undervist mandag til torsdag 2 timer om dagen. En sponsor har meldt sig til at betale for lærerlønnen og undervisningsmaterialet. Underviseren er Beatrice, der er uddannet på Universitetet. Den lokale primary skole har velvilligt stillet et lokale til rådighed, da undervisningen foregår uden for den normale skolegang. Den 1.ste klasse bestod af 12 elever – 6 fra Lyang’iri klanen som Elias tilhører, 3 som vi har udvalgt i Engaresero og 3 fra den lokale skole, som skolebestyrelsen havde udvalgt. Nu består undervisningen af 2 hold hvert på 10 elever, så i alt 20 elever modtager Engelsk undervisning.

Tilbage til forsiden