LEGO uddannelsesmateriale til 3 skoler i Tanzania

LEGO uddannelsesmateriale til 3 skoler i Tanzania

IMG_4971_2

I 2014 formidlede Poul Hasager og Bo Kristiansen (medstiftere af Lake Natron Maasai Support) uddannelsesmaterialer doneret af LEGO Charity til tre folkeskoler (primary schools) i Tanzania.

Projektet

Projektet gik ud på at forbedre mulighederne for en alternativ undervisning på tre folkeskoler i Tanzania. Ved at anvende de donerede uddannelsesmaterialer i undervisningen gør vi det muligt for eleverne gennem leg at udvikle deres kreativitet samt at udvikle deres evner i samarbejde og problemløsning. Denne form for uddannelse står i kraftig kontrast til den nuværende indlærings metode i en alm. folkeskole i Tanzania, hvor indlæring primært er lagt an på udenadslære.

IMG_4953_v2

Vore partnere og modtagere af donationen i Tanzania var:

  • Nshupu Shule ya Msingi (Nshupu Primary School), Usa River, Arusha, Tanzania
  • Ngyani Shule ya Msingi (Ngyani Primary School), Usa River, Arusha, Tanzania
  • Lake Natron Shule ya Msingi (Lake Natron Primary School), Engaresero, Lake Natron, Tanzania

I forbindelse med udlevering af donationen blev lærerne på skolerne undervist af Bo Kristiansen i at anvende de donerede uddannelsesmaterialer i undervisningen., Undervisningen af lærerene var baseret på engelsksproget materiale udviklet af LEGO Charity. Dette materiale havde vi til undervisningen i Tanzania fået oversat til Swahili.

Guide_2

Projektet med at formidle de af LEGO Charity donerede uddannelsesmaterialer blev muliggjort grundet donationer fra:

  • Sagio A/S
  • Investeringsselskabet Elkær Invest A/S v/Ole E. Mortensen
  • IT Kartellet v/ Jesper Christiansen

Ovenævnte firmaer sponserede tilsammen alle udgifter i forbindelse med handling og clearing i Dar es Salaam, told, moms samt transport fra Dar es Salaam til Arusha og fra Arusha ud til skolerne.