DAUDI OG MONICA

DAUDI OG MONICA

monica_og_daudiDaudi Elias og Monica Christopher er 2 børn på  11 år, som vi har kendt fra de var 4 år. De har indtil for nyligt gået i den lokale skole i Engaresero.

Lake Natron Prrimary School er ikke Tanzanias bedste skole. Det er en skole, der ligger i et afsides hjørne af Tanzania, hvor det midt på dagen er mere normalt at der er 40 grader ende 28, og hvor der kun bor maasaier. Det er absolut ikke drømmejobbet for en nyudlært lærer at skulle aftjene sin ”værnepligt” der. Det ser man også tydeligt på resultaterne i afgangsklassen, hvor skolen ikke står ret højt på den Nationale rangliste.

Daudi og Monica viser sig at være et par lyse hoveder, der ligger bedst i deres klasser, og vi blev enige om i foreningen, at vi ville forsøge at finde sponsorer, så de kunne komme på en bedre skole. Det lykkedes, så næste udfordring var så at finde en skole, hvor de kunne blive optaget. Valget faldt på Mwalimu Annas English Pre & Primary School i Mtu-Wa-Mbu. Fordelen ved denne skole, er at de bliver undervist på engelsk, så de står bedre rustet, når de efter standard 7 gerne skulle fortsætte i Secondary School. Daudi´s søster Christina, som gik direkte fra den lokale skole og til Secondary School, havde store problemer det 1.ste år, da hendes engelskkundskaber simpelthen var for ringe.

De 2 børn var til prøve på den nye skole, hvor de blev testet. Skolen anbefalede at de p.g.a deres dårlige engelskkundskaber skulle rykkes 1 år tilbage, hvad vi og forældrene var enige i.

De begyndte før sommerferien da 2. termin 2016 startede, og afslutter lige inden jul 3. og sidste termin i skoleåret 2016.

Vi er i foreningen glade for at det lykkedes os at finde sponsorer til dem begge, og begge er de glade for skolen. De har allerede været på studietur til Nairobi i Kenya, hvilket de aldrig havde haft mulighed for at opleve, hvis de var blevet på den lokale skole.

kontrakt-monica_2Monica´s forældre har begge underskrevet en erklæring om, at de vil undlade at lade hende omskære, så vi har reddet endnu en pige fra den forfærdelige oplevelse en omskæring er. Monicas forældre er meget traditionsbundne maasaier, men mente at uddannelse var vigtigere end at følge traditionen.

Til februar 2017 tager Erik, Alice og Bo, Jens og jeg igen til Tanzania. Vi vil selvfølgelig ikke undlade at besøge Daudi og Monica på skolen, så vi ved selvsyn kan se om de trives, og om det er en skole vi kan stå inde for.

Vi har allerede nogle andre maasai børn i kikkerten, så det bliver spændende at se, om vi er så heldige at kunne give flere muligheden for en bedre uddannelse, end der lige ligger i kortene.

birgit_2